Waar moet je op letten bij het kopen van een camper?

Ben je van plan om een camper aan te schaffen? Maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel geef ik je een aantal tips waar je in ieder geval op moet letten bij de aankoop van nieuwe of tweedehands campers. 

Budget

Om te beginnen, bepaal wat je aan de camper wil uitgeven. Probeer te allen tijde dit budget in je hoofd te houden en laat je niet leiden om uiteindelijk een duurdere camper te kopen terwijl je dat niet wilde. Denk ook na of je voor dit budget een camper wil hebben waar niks meer aan hoeft te gebeuren of dat er misschien nog ruimte is om wat dingen aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar nieuwe, maar ook naar tweedehands campers. Heb je een geschikte camper gevonden? Kijk dan eerst nog eens wat de maandelijkse kosten gaan zijn en of dit binnen jouw financiële situatie past. Het aankoopbedrag is namelijk pas het begin, op het moment dat je er in gaat rijden komen er nog meer kosten bij. 

Uiterlijk & innerlijk

Door op een rijtje te zetten wat je belangrijk vindt aan de camper, kun je bepalen naar wat voor soort camper je op zoek bent. Bedenk hierbij bijvoorbeeld hoeveel ruimte je wil hebben, welke voorzieningen je er in terug wil zien en hoe je wil dat de camper er van binnen uit ziet. Niet alleen de binnenkant is belangrijk, ook de buitenkant kan een belangrijke factor zijn. Val jij bijvoorbeeld op een volkswagen camperbusje? Dan zul je hier sneller voor kiezen dan voor een super moderne variant. 

Historie

Wanneer je een gloednieuwe camper koopt, dan hoef je je hier iets minder zorgen over te maken. Bij een tweedehands camper kan het wel handig zijn om de historie na te gaan. Laat hiervoor sowieso altijd een onafhankelijke aankoopkeuring uitvoeren. Hierdoor krijg je een beeld van de technische staat van de camper. Ook kun je daarnaast de verkoper vragen stellen over het gebruik en wat hij of zij er mee heeft gedaan. Heb je zelf niet veel kennis van campers? Kijk dan eens in je omgeving of er iemand is die hier meer kennis van heeft en met je mee kan gaan.

Gewicht

Het gewicht is belangrijk om te weten om verschillende redenen. Sommige campers kunnen een maximaal toegestane massa hebben. Hierdoor kan het zijn dat jij minder bagage mee kan nemen dan je zou willen. Door van tevoren het gewicht en de maximale toegestane massa te weten, weet je precies hoeveel gewicht je overhoudt. Daarnaast is het ook belangrijk omdat je vanaf een bepaald gewicht een ander rijbewijs nodig hebt. Ook wel handig om rekening mee te houden. 

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *